петък, 7 юни 2013 г.

Още медали за отбора по борба


Клубът по борба в Средец взе участие в 8-мо поред състезание, а именно Републиканският лично-отборен шампионат /РЛОШ/ за момчета, което е от календара на БФБорба и се проведе между 31 май и 2 юни 2013г. в  Разград.

На самото състезание нашият отбор беше представен от 7 състезатели, които се бориха за първи път по новите правила въведени от ФИЛА. Най-добре се представи Брайко Брайков/+85кг/, който се класира на трето място и завоюва бронзов медал в своята категория. Брайко затвърди класирането си от зимния щампионат/ДЛП/, където също се класира на 3-то  място в своята категория и доказа, че е много класен състезател. 
"Доволен съм и от представянето на Христо Дамянов/53кг/, който ако имаше още малко самочувствие и рутина, щеше да завоюва също медал, както и от Росен Петков/42кг/, който направи много хубави борби въпреки, че имаше много тежък жребий", заяви треньора на отбора Симеон Стаев. 
Другите участници на този шампионат Петко Петков/47кг/, Радослав Качулков/53кг/, Съби Гъбичев/59кг/ и Даниел Кадънков/66кг/, също завоюваха победи в предварителните кръгове, но като цяло не оправдаха очакванията на треньора за призово класиране на този щампионат.
"Класирането може би щеше да бъде по добро ако не беше тази промяна на правилата в последния момент, заради която доста добри борци не успяха да се адаптират към новите правила и не успяха да се класират на призови места", допълни Стаев. 
На шампионата бронзов медал завоюва и Живко Атанасов /38кг/, който е състезател, израснал и развил се в нашата школа по борба, но от тази учебна и спортно-състезателна година е приет за ученик в спортното училище в гр. Бургас и се състезава за отбора „Никола Станчев” гр. Созопол.