петък, 21 юни 2013 г.

Отборът по борба се завърна с купа от Тополовград

Клубът по борба взе участие в 18-ите  Държавните игри на спортистите от малките селища проведени на 15-16.06.2013г. в гр. Тополовград.
Проведени под егидата и патронажа на президента на България  Росен Плевнелиев, организирани и проведени от Българска асоциация за селски спорт /БАСС/.
На самото състезание учавстват отбори от малки общини с население до 15000 жители. На турнира взеха участие отборите на Раднево /Марица-Изток и Минъор/, Гълъбово, Симеоновград, Нова Загора, Елхово, Руен, Айтос, Тополовград, Долни Чифлик и други подобни. Нашият отбор беше представен от 6 състезатели на възраст „деца” и с 4 „момичета” със които за първи път участваме. 
"Много съм доволен от състезателите, като най-добре се представи Живко Кадънков/59кг/, който завоюва златен медал. Доволен съм също и от представянето на Стефан Младенов/47кг/, Николай Бинков/32кг/, Ивайло Христов/38кг/, който завоюваха сребърни медали и Петко Янков/35кг/, който завоюва бронзов медал, но в кат. 35кг, а той се бори на 30кг., но тъй като по регламент се участва в категория по един състезател се наложи Петко Янков да се бори в по горна категория. Свилен Петков/30кг/ завоюва също бронзов медал, но не съм доволен от представянето му, от него очаквах да се сбори по добре и да се класира за финала", заяви треньора Симеон Стаев. Той допълни, че представянето е много добро, като имаме в предвид, че поради много доброто ни лично класиране, отборът ни беше класиран на 3 място отборно с 52точки в крайното класиране и бяхме наградени с купа от Олимпийският и Световен шампион г-н Еню Вълчев, който беше гост на турнира.
Отлично беше представянето и на възраст „момичетата”, с които за пръв път участваме на състезание с изключение на Мариела Желязкова, която участва на РЛОШ за „момичета” и се класира на 3 място. На турнира взехме участие със състезателките Мариела Желязкова/32кг/, Ирена Бинкова/34кг/, Атанаска Петрова/40кг/ и Николета Николова/44кг/, като само последната се класира на 2 място в своята категория, другите три състезателки се класираха на 1 място в крайното класиране и завоюваха златни медали. 
Състезателките предизвикаха фурор на състезанието, като от четири състезателки за нашия клуб и четирите се бориха на финал и само липсата на опит лиши Николета Николова от златен медал. Поради същия регламент в категория по един състезател, на турнира не взе участие Ванеса Калоянова, която също е много добра и обещаваща състезателка.