вторник, 4 септември 2012 г.

Касиерка в ДСК-Средец присвоила 200 бона, хванаха я


Служителка на банка ДСК източи повече от 200 000 лева от сметките на четирима души, съобщава burgasinfo. 
Оказва се, че жената е касиерка в клона на банката в град Средец, област Бургас. Димка Райкова била разкрита, когато един от потърпевшите решил да изтегли по-голяма сума от сметката си, но се оказало, че няма достатъчно в наличност. 
Райкова е на 55 години. В Средец тя е известна като общественичка и кмет на село Драчево преди години. След като не е била преизбрана за нов мандат, тя започва работа като "Специалист банкови операции" в клона на ДСК в Средец. 
Грабителската й дейност стартира през 2009-та година, когато тя прибира 6400 лева. Вместо да внесе парите в банката, касиерката ги присвоява. От въпросния клиент тя задига повече от 100 000 лева. От тогава, до 10 ноември 2010 година тя извършва още 43 подобни операции.
 За година и един месец, тя успява да заграби общо 232 858,25 лв. от него и от още трима души. Измамничката в момента е на свобода като чака да започне делото срещу нея. Междувременно държи със съпруга си кръчма в село Драчево, където работи.
 Срещу касиерката е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, което предвижда до 20 години затвор, както и конфискация на цялото имущество. Съдебното дело е насрочено за 12 септември в Бургаския окръжен съд.