петък, 14 септември 2012 г.

Пожарникарите празнуват празника си докато ремонтират автомобили

снимка: Sredets News
Пожарникарите от от районната служба пожарна безопасност и защита на населението в Средец, празнуват професионалния си празник докато извършват текущи ремонти по противопожарните автомобили.
Днес преди обяд, кмета на Средец Иван Жабов, лично поднесе поздравителен адрес на началника на пожарната в Средец Живко Гърков. Поздравителен адрес от името на община Средец е изпратен и до началника на бургаската пожарна комисар Василев.
В  поздравителният адрес до средецките огнеборци, Жабов им пожела все така да вършат работата, в която са се врекли.
Ден преди празника си, пожарникарите са гасили два пожара. Единият възникнал между селата Оман и Кубадин, който е локализиран навреме и не е влязъл в землището на общината. Другият е бил близо до града, като той е възникнал от запалени  отпадъци.
"В момента разполагаме с противопожарни автомобили, които са на над 22 години, имаме нужда от  автомобил, с който може да се предвижваме в трудно проходими места, специализиран за  гасене на горски и полски пожари", заяви Гърков. На въпрос кой ще бъде отличен за работата по локализирането на пожарите, буйствали седмица на територията на общината, началника на местната пожарна заяви, че те работят в екип. По думите му в средецката пожарна винаги се е работило така, което дава и своите добри резултати. Припомняме, че за периода между 24 - 31 август, на територията на общината вилняха 33 пожара.
"Общината е подготвила проект, в който е включено и  закупуването на горска техника. Тя ще бъде използвана за прокарването на просеки в гората и горските пътища, за да се стигне лесно до мястото където е изникнал инцидент", заяви градоначалника./Sredets News

E-Burgas