четвъртък, 6 септември 2012 г.

Депутати: България и днес е обединена

Диана Йорданова и Стоян Гюзелев
на днешните тържества.
Снимка: Sredets News
На днешният ден честваме Съединението на България. Камерата на Sredets News засне и тържествата около празника в Бургас. На тях присъстваха и народните представители Стоян Гюзелев и Диана Йорданова, които пред Sredets News дадоха отговор на въпроса дали днес България и българите са обединени. Вижте какво отговориха избраниците. 
"Ние трябва да се учим от историята и това, което преди 127 години са направили нашите прадеди, в името на националния идеал на днешния ден, съединявайки Княжество България с Източна Румения.", заяви пред нас Гюзелев.
Той допълни, че България и в момента е съединена и има нов жалон, който е европейското развитие на страната в името на бъдещите поколения.
"Поне днес  всички трябваше да бъдем обединени, тъй като това е изключително важен за българската държава ден.", заяви бургаския депутат Диана Йорданова.
Тя направи и аналог със здравата връзка във всяко семейство и визира завещанието, което е направил Хан Кубрат. "Не трябва да се огъваме за да  устояваме на всички предизвикателства", допълни Йорданова./Sredets News