вторник, 11 септември 2012 г.

"СФАБ - ПП" с нови автобуси, няма да вдигат цената на билетите


СФАБ – пътнически превози” полага всички усилия да започне новия сезон на превоз на учениците с доказаната вече коректност и с повече удобство за пътниците. Едновременно с работата по основния приоритет - за безопасно и без аварийното пътуване, която включи оборудването на всички автобуси с  GPS системи за контрол на скоростта и коректното изпълнение на маршрутните разписания, СФАБ – пътнически превози” осугури чрез таксуването с касови апарати в самите автобуси, които са директна връзка с НАП  гарантирана икоректност в разплащанията с пътниците и в данъчната отчетност на превозите.
Съвместно с „Бургасбус” през лятото бе направен ремонт на автогарата, като бяха подменени таванни плочи, боядисана залата за пътници, поставено беше ново информационно табло и др.
 От началото на месец август СФАБ – пътнически превози” пусна в експлоатация нов автобус Пежо Боксер, който е  с климатична инсталация и система за подпомагащо въздушно окачване за по-голям комфорт на пътниците.
Стремежът е постепенно да се обновява автобусния парк, като до края на годината в експлоатация да бъде пуснат  още един нов автобус.
Помислено е и за подобряване на организацията на автогарата в началото на учебната година. За целта на 17.09.2012 г. – първия учебен ден се разкрива още едно гише за продажба на абонаментни карти за пътуване. При необходимост гишето ще остане отворено и през следващите дни.
И по един въпрос който вълнува всички, които ползват услугите на СФАБ – пътнически превози”  – при нарастналите цени на горивата и ще има ли повишение на цените на картите и билетите за пътуване – отговорът е не. Независимо от непрекъснатото повишаване на цените на горивата и другите консумативи - като масла, гуми и други, повишаване на цените на картите и билетите за пътуване, на този етап превозвача не  предвижда.