четвъртък, 13 септември 2012 г.

Димка си тръгна с 3 години условна присъда

Райкова, заедно със съпруга си преди да чуят присъдата.
3 години условна присъда с 5 годишен изпитателен срок, получи бившата касиерка в ДСК - Средец Димка Райкова. За този петгодишен период, Райкова трябва да възстанови цялата сума, която е присвоила от клиентите на банката.
Прокуратурата от своя страна отчете факта, че обвиняемата е признала вината си, а също така е върнала голяма част от парите, като от 232 858, 22 лв. Райкова е възстановила до момента 124 142, 89 лв.
Именно заради този факт,  обвинението поиска подобно наказание, както и  отнемане правото на подсъдимата да упражнява професията „Специалист по банково дело“ за 5 години.
По думите на прокурор Ангел Георгиев, до конфискация на имуществото не може да се стигне, тъй като няма доказателства за имуществено състояние. Предполага се, че Райкова го е прехвърлила или продала. 
Пред съда, обвиняемата заяви, че съжалява искрено и ще върне цялата сума. Тя настоя да не получи ефективна присъда за да може да върне парите.
Адвокатът на бившата банкова служителка заяви пред журналисти, че причината за постъпката на клиентката му са житейски неблагополучия, които могат да застигнат всеки човек.
В съда, Райкова пристигна заедно със съпруга си, който я отвеждаше при всеки зададен от журналист въпрос към нея./Sredets News