петък, 28 септември 2012 г.

„Звездичка” свири сбор за спортен карнавал в Средец

Детски футболен клуб „Звездичка” открива учебната година във футболен Средец със спортен карнавал на 30 септември на градския стадион от 9:30 часа.
Партньор е общината, а кмета Иван Жабов е патрон на състезанието. В продължение на два месеца малките и големите възпитаници на школата бяха в „лятно междучасие”. 
Сега децата на възраст между 4 и 10 годишни влизат ударно „в строя” и ще имат възможност да очароват като поиграят на воля любимите си дисциплини от играта „Бързи, смели, сръчни”. 
За целта терена ще бъде разграфен на няколко квадрата. Във всеки един дисциплината ще е различна, а участниците ще обиколят поетапно всички, преди да се пристъпи към най- интересната част - мачовете между учебните заведения. Победителят от тях ще заслужи възможността да участва във финалния етап на никулденския турнир в Бургас.
Спортният карнавал се организира така както би го организирала Европейската футболна федерация - УЕФА и респективно нейното детско - юношеско направление. 
На 2 юни пак в Средец, ДФК „Звездичка” проведе идентично състезание като в него участие взеха малчугани от детските градини и началните класове от училище. Сега в неделя вратите на стадиона отново ще са отворени за всички които искат да се потопят в неповторимата атмосфера, без значение дали са настоящи или бъдещи възпитаници на школата- ковачница на таланти. Предвидени са интригуващи награди. Входът е свободен.