вторник, 4 септември 2012 г.

Изложби, спорт и много фолклор за празника на Средец

Снимка: Архив Sredets News
Фолклорен концерт с участието на Янка Рупкина и Калинка Згурова, ще събере почитателите  на фолклора на централния площад в Средец по случай празника на града на 28 септември.
На сцената ще се качат и другите двама носители на званието “Почетен гражданин на община Средец”, а именно проф. д-р Петко Чобанов и Янчо Патриков, за да получат своите плакети с знака на Средец.
Тържествата по случай 52 години от обявяването на Средец за град ще стартират на 22 септември – Деня на Независимостта на България, с благодарствен молебен в храм “Всех Святих”  и издигане на знамената. По-късно ще бъдат положени и цветя пред паметника на Софроний Врачански.
В фоайето на НЧ “Пробуда -1897”,  ще бъде открита изложба - аквапис на Тодор Ставрев. Фоторепортерът та БТА, ще изложи в родния си град 25 фотоса, разкриващи търсенията му в областта на фотографията.
По време на тържествата по повод празника на Средец, на откритата сцена на площад “България”, състави от всичките читалища и клубове на пенсионера в общината ще вземат участие в фолклорни концерти.
Най-малките граждани на Средец пък ще украсят града  с рисунка на асфалт и изложба на детски рисунки на тема “Средец – моят зелен град”.
Два спортни турнира по футбол и волейбол също са включени в празничната програма, която ще завърши с детски футболен турнир на спортния клуб “Звездичка”.
Младата бургаска художничка Лора Янева,  ще подреди художествена изложба в арт галерията  на “ПИ” АД.
На 29 ще се проведе националния събор по борба, носещ името на Продан Гарджев, а час по-рано ще се положат цветя и венци на паметника му. Вечерта ще завърши с концерт на Тони Димитрова и Николай Славеев./Sredets News

E-Burgas  Бесове.бг