понеделник, 19 ноември 2012 г.

Създават пенсионерски клуб в Радойново и Вълчаново

Надежда Палова
Снимка: Sredets News
Създаване на пенсионерски клуб в село Радойново, в който да се събират възрастните жители на населеното място. Това предложение е внесено от групата на съветниците от ГЕРБ - Средец до Общинския съвет.
Докладната записка вече е внесена и е включена в дневния ред на редовното заседание на Общинския съвет, което ще се състои на 21 ноември (сряда). Този проблем е бил поставен на изнесена приемна на народните избраници.
 „В селото досега не е съществувал пенсионерски клуб или друго подобно място, където възрастните хора да се събират и да разнообразяват своето ежедневие. Предложението ни е свързано и с безвъзмездно отдаване на общинско помещение за нуждите на клуба, както и със закупуването на необходимото оборудване и обзавеждане. За бъдещото му функциониране ще е необходимо да бъдат осигурени и средства за издръжка”, заяви председателят на местния парламент, Надежда Палова.
Сред точките, които съветниците ще гласуват е и откриване на Клуб на пенсионера и в село Вълчаново, както и създаване на доброволно формирование в община Средец за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях./Sredets News