четвъртък, 8 ноември 2012 г.

„ДНЕС” вече и в Средец

Иван Ненчев
снимка: фейсбук
Преди броени дни в Средец се учреди структура на „ДНЕС” в град Средец. Гости бяха Димитър Илчев - регионален координатор на доброволците, Иван Киров - областен координатор на доброволците на движението за Бургас и Ваня Георгиева - общински координатор на доброволците за град Бургас. 
На събранието общинският координатор на доброволците запозна присъстващите с основните документи на „ДНЕС” – Апел за гражданска активност, целите и призива към българските политици. 
Сред най-наболелите проблеми на общината се очертаха затруднения в сферата на инфраструктурата и поминъка на хората от гр.Средец. 
На събранието беше избран общински координационен съвет на доброволците от петима души: Общински координатор на доброволците ще бъде Иван Ненчев, а членове на КС на доброволците: инж. Апостол Апостолов, Светлана Апостолова, Велин Минев и Стоянка Иванова. 
Общинският съвет на доброволците ще работи в следните направления: Популяризиране на дейността и целите на „ДНЕС” в общината; Работа в полза на гражданите по проблемите на образованието и опазване на околната среда, както и опазване на историческите забележителности в региона. 
"Движение за национално единство и спасение" не е обвързано с никоя политическа партия. Ние ще защитаваме интересите на гражданите на Средец и ще помагаме  и съдействаме при нужда за работата им с институциите и монополите", заяви за Sredets News общинския координатор на движението, Иван Ненчев.
По думите му, "ДНЕС" ще се сдобие и с офис  в Средец, където ще могат да се дават юридически консултации безплатно. Това щяло да стане през следващата година./Sredets News