вторник, 20 ноември 2012 г.

Средец в коледно настроение от Никулден

Снимка: Архив Sredets News
За втора поредна година кмета на Средец Иван Жабов, е изпратил писма до институциите и фирмите в града. В него той приканва за включване в инициативата на общината за по-красив Средец около коледните празници, съобщиха от администрацията. 
Коледните светлини в град Средец ще светнат навръх Никулден. Това ще се случи в 18:00 часа на площад "България", който ще бъде огласен от коледни песни. През декември Дядо Коледа, ще  приема писма от деца в къщичка, която ще бъде построена в центъра на града. На 7, 10 и 12 декември пък ще се проведат детски празници. Те ще бъдат в местното читалище и в дома за деца, лишени от родителски грижи "Щурче".
Дядо Коледа ще пристигне в Средец на 17 декември. В същият ден, но в  18:30 часа  центъра на града ще бъде огласен от поморийския дамски хор "Прима" и оперната певица Биляна Данаилова. 
Ден по-късно ще може да наблюдаваме Георги Мамалев на сцената на читалище "Пробуда" в моноспектакъла "Какво става". 
На 19 декември ще може да се насладим на коледен концерт на струнен квартет "Мюзикарт", който ще започне от 18:30 в салона на читалището в Средец. В клуба на тракийско дружество "Лазо Лазов" пък ще се проведе възстановка  на обичая от празника Игнажден. През деня ще може да станете част от благотворителния базар пред сградата на общината. 
Коледен концерт "Рождество Христово" ще започне от 17:30 на 21 декември в читалището. Коледарите ще обикалят по домовете навръх Бъдни вечер. По повод Стефановден в местния храм "Свях Святих" ще бъде отслужена литургия. Празничната програма ще завърши с Новогодишно веселие на централния площад 30 минути преди посрещането на новата 2013 година. /Sredets News