петък, 5 април 2013 г.

6 годишна от Средец с награда от конкурс

Децата от ОДЗ,,Бърборино” се включиха в Националния конкурс за детски рисунки на кулинарна тематика ,,Рецептите на баба”. Конкурсът е част от календара на Министерството на образованието, младежта и науката и част от Националния кулинарен фестивал ,,Пъстра трапеза на моя град”. 
Надпреварата, която се провежда за пети пореден път съвместно от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите - 7, Министерството на образованието, младежта и науката, Националния дворец на децата и фирма „Ивитал консулт”, и тази година е събрала участници от почти всички области на България и чужбина. 
Комисията от художници, носители на наградата „Пазител на традициите”, рекламни специалисти, фотографи е отличила общо 53 рисунки от трите възрастови групи между 2 и 14 години. 
Между тях е и рисунката на Атина Асенова Ангелова - 6 г възпитаничка на ОДЗ,,Бърборино” гр.Средец. Творбата и стават част от пътуващия детски пленер, който заедно с фестивала обикаля различни кътчета на България, за да популяризира кулинарните ни традиции. Награждаването на победителите и изложбата на рисунките ще се състоят на 11 април от 11,00 часа в Националния дворец на децата в София