сряда, 7 март 2012 г.

Общински съветник нямал да гласува докладни, ако кмета не присъства

Петър Ангелов
снимка: архив "Средец Нюз"
Общинският съветник от партия "ГЕРБ" Петър Ангелов обяви по време на сесия /тази, на която не ни допуснаха/, че ще коментира внесените от градоначалника докладни, но при негова липса няма да ги гласува. Това ще стане от следващата сесия. 
Въпреки, че не ни допуснаха до сесията "Средец Нюз" ще продължи да информира жителите на Средец за случващото се по време на заседания на общинския парламент дори и със закъснение. Ето и какво е заявил Петър Ангелов по време на сесията и какво му е дал като отговор Иван Жабов, източник на изказванията е протокола от заседанието.

Петър Ангелов: Досега с много малки изключения, нашите заседания започват с грубо нарушение на нашия правилник, който трябва да бъде ръководство на нашата дейност. Процента на заседанията, на които г-н Жабов е присъствал от самото начало е толкова малък, че аз вече не мисля, че това е случайно. Във връзка с това и с безсилието да се справите с този факт, именно факта, че ние започваме с нарушение разискванията на актовете внесени от общинската администрация, включително и на тези на които г-н Жабов е вносител, аз правя следното заявление: - От днес нататък, днес понеже се разискваше и трябваше да се приеме бюджета на общината нещо много важно, от днес нататък аз ще участвам в разискванията на докладните записки и актовете на общинската администрация, чийто вносител е г-н Жабов, ще ги коментирам, ще изказвам мнение, но ще се въздържам от гласуване когато него го няма. Не конкретно по някакъв повод, а изобщо. Да се надяваме, че това ще помогне да приведем нашите заседания в съответствие с правилника за нашата дейност. Защото някой ще каже дребнава работа, ама къде ще спрем нарушенията на този правилник, това ако е дребно, аз пак питам къде ще спрем. Ето защо правя тази декларация. Моля да бъда извинен, ако съм отклонил ентусиазмът ви да приемате актовете постъпили в общинския съвет за разглеждане.
Инж. Иван Жабов: Уважаема г-жо председател, дами и господа общински съветници, скъпи гости, колеги, първо за това което каза г-н Ангелов не е целенасочено моето отсъствие. Спрямо за днеска искам да ви кажа, че ситуацията беше може да кажа и като извънредна. Имаме случай в махалата, от който е потвърдена диагноза туберкулоза и трябваше да се вземат от сутринта  адекватни мерки. За това, ако мислите че това мое отсъствие тази сутрин е целенасочено спрямо това, което ви казвам, като диагнозата е потвърдена и жената е транспортирана в туба в Бургас, моите извинения. Първо трябва да допитате имало ли е причина за закъснението и тогава да отправяте някакви обвинения. Благодаря ви!
Петър Ангелов: Аз не искам да става диалог тука такъв, но аз не говорих само за днеска. Това е раз, два, няма комуникация между вас г-н Жабов и нас. Това което казахте сега, ако беше казано преди това и г-н Георгиев нямаше да реагира така и аз нямаше да реагирам така, извинявай че говоря от твое име, но това е.