понеделник, 12 март 2012 г.

Обществено обсъждане за преструктуриране на МБАЛ Средец ще се проведе утре

Кметът на Община Средец е отправил покана към населението на Средец да вземе участие в обществено обсъждане, което ще се проведе на 13 март 2012 година в зала №1 на Общинска администрация Средец от 17:00 часа, се пише в прессъобщение на Община Средец. 
Обсъждането се организира във връзка с кандидатстването за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "BG161PO001/4.1-05/2011 „Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в общини, извън градските агломерационни ареали”, Приоритетна ос 4: „Местно развитие и сътрудничество”, Операция 4.1: „Дребномащабни местни инвестиции” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”.
Конкретната цел на схемата е подобряване възможностите за достъп на диагностика, лечение и долекуване на населението в малки общини. Чрез този проект общината ще има възможност да получи 1 млн. лева за закупуване на медицинска апаратура и извършване на строително-монтажни работи за привеждане на помещенията за инсталация на закупената апаратура и подобряване на помещенията за обособяване на медицински център.
Темата на дискусията е настина твърде важна, за което е нужно присъствие на жителите на Средец.