четвъртък, 15 март 2012 г.

"ЦОП" Средец стана на две години

"Център за обществена подкрепа" град Средец навърши своите две години. Годишнината се отбеляза с тържество и коктейл в салона на читалище "Пробуда" град Средец. 
"За тези две години сме дали над 1800 консултации на деца и техните семейства, работим по 75 случая, 45 от които са завършени успешно. Организирани бяха четири кръгли маси и две информационни кампании за приемна грижа, които дадоха своя резултат, а именно от една година на територията на град Средец има две професионални приемни семейства, които успешно и професионално отглеждат две деца, лишени от родителски грижи. С наша помощ беше извършена и реинтиграция на четири деца от биологичните им семейства от дом "Щурче". Това звучи много добре, но най-големия успех за нас са тези лъчезарни усмивки и спокойствието на  децата, които посещават центъра, ние се опитваме да ги правим и да се чувстват важни и се опитваме да ги държим в центъра на нещата, защото децата са тези, на които ние ще разчитаме в идните дни", каза директора на Центъра за обществена подкрепа в Средец Желязко Айрянов. 
На тържеството присъства и зам.кмета по социалните дейности Николина Дамбулова, която поздрави децата и екипа, който работи в центъра като им пожела повече усмивки. Рождения ден бе почетен и от директори и представители на учреждения в град Средец и от председателя на общинския съвет в Средец Надежда Палова.
След приветствието от страна на директора на центъра и зам.кмета залата се огласи от адмирациите на присъстващите за изпълнените стихове, танци и сценки от децата, посещаващи ЦОП Средец.
По-късно всички заедно отбелязаха празника и на коктейл.  Повече снимки от събитието можете да намерите ТУК