петък, 1 юни 2012 г.

Обществена пералня ще обслужва социалните учреждения в Средец

Две социални предприятия откриха врати днес  в Средец, а именно "Обществена пералня" и "Озеленяване и благоустройство". Общата цел е създаване на социален капитал на територията на община Средец и осигуряване на заетост на лицата от целевите групи. 
Двете предприятия се намират в сградата на бившото Помощно училище "Васил Левски", където се помещават и Център за обществена подкрепа  и Домашен социален патронаж. 
На специална конференция бе прожектирана презентация, чрез която се направи изложение на проект "Равен шанс: Създаване на социални предприятия в Община Средец". 
"По проекта са назначени 30 души, от които 27 лица са от целевата група, свързана с придобиване и възстановяване на трудови навици, а на останалите 3 работни места са назначени  специалисти в сектора на социалната икономика", заяви за Sredets News ръководителя на проекта Райна Миларева.
”Обществена пералня” ще обслужва детските градини и социалните домове на територията на общината. Работещите в социално предприятие „Озеленяване и благоустройство” пък ще поддържат тротоарната и улична настилка. От фирмата ще се грижат и за почистването и опесъчаването през зимния сезон.
Лентата преряза кмета на Средец инж. Иван Жабов, а протойерей Недялко Радев отслужи водосвет.

Вижте и кадри от откриването във видео материала.