събота, 2 юни 2012 г.

Обучение на "Младежки глас" разясни връзката между младите и местната власт

Обучение на тема "Младите и местната власт" проведоха днес в залата на община Средец от сдружение "Младежки глас". В семинара участие взеха 20 ученика от СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство и електроника "Никола Й.Вапцаров" в Средец. 
Референта към МИКЦ - Бургас "Гласът на младите" Ивайло Иванов разясни на учениците какво е местна власт в близо 3 часовото обучение. Залегнато бе на дискусията и мнението на участниците. 
В семинара участие взеха и кмета на Средец инж. Иван Жабов, Председателя на общинския съвет Надежда Палова и Марин Димов - мл.специалист "Образование, спорт и младежки дейности" в общинска администрация.
Интересното бе, че учениците не се притесниха да задават своите въпроси и предложения на Иван Жабов, който пък им отговори на  въпросите и им даде съвет за реализацията на техните идеи. Според него трябва в училищата да бъдат изградени ученически съвети. 
В края на обучението всеки получи сертификат. Организаторите обещаха това да не е последния семинар в Средец и дори се зароди идея да бъде изградена структура на "Младежки глас" и в Средец. Повече снимки от събитието ТУК