петък, 29 юни 2012 г.

Борисов откри детелината в Бургас

Детелината от птичи поглед; снимка: Burgas24
Премиерът Бойко Борисов откри изградения вече пътен възел Бургас-Средец-Созопол, който директно отвежда целия трафик към Южното Черноморие, съобщи сайта Бесове.бг. Той, заедно с кмета на Бургас Димитър Николов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова преряза официално лентата на прословутия обект, който беше изграждан две години и се очаква да облекчи движението в една от най-невралгичните точки на Бургас.

Борисов изрази надежда шофьорите да карат внимателно и да не стават катастрофи.
„На кмета на Бургас Димитър Николов му пожелавам да действа, защото още има пари, които да се усвоят по европейските програми.”, каза Борисов.

Той изказа впечатлението си от зеленината, която краси съоръжението. На него има кошници с цветя по стълбовете, както и шест ефектни палми, разположени в основата - на кръговото. „Има растителност, цветенца – красота. Хората ще могат да ползват това, което правим”, похвали растителността Борисов пред журналисти, въпреки че охраната му упорито разблъскваше медиите. На въпрос дали това е истинска Детелина премиерът отговори: „Ако някой може да направи по-хубава от тази – да го е направил досега”. 
Министър-председателят приключи набързо церемонията с думите: „Хайде, вдигайте знаците и пускайте движението”, след което се качи на служебния „Мерцедес” и се отправи обратно към центъра на града, пише още Бесове.бг