събота, 2 юни 2012 г.

Възкресиха "Бързи, смели, сръчни" в Средец

Спортно-развлекателното ТВ предаване за малки, големи и още по-големи - „Бързи, смели, сръчни” от близкото минало възкреси днес на стадиона в Средец ,ДФК „Звездичка”.
Малките участниците в състезанието бяха разделени на отбори и мериха сили при изпълнения на различни физически задачи. Игрището бе  разделено на няколко квадрата и в рамките на час и половина, във всеки един, възпитаниците на школата тичаха между конуси с и без топка- със смяна на посоката, забавни игри със смяна на местата, пасове, клякания, подскоци, тичане, координация, удари във вратата, щафетни игри, финтови движения, дори и дърпане на въже, скачане с чувал и придвижване в тунел.
Дейността на „Звездичка” в учебните заведения на града е от скоро и не залага на типична спортна надпревара със срещи в групова фаза и финал. Организаторите обаче обещаха това скоро да се промени. Партньор на мероприятията е община Средец. От ръководството на ДФК „Звездичка”споделиха, че са намерили съмишленик в лицето на кмета Иван Жабов, който е футболен вратар от близкото минало. Спортните игри в Средец бяха открити с химна на България. Присъстващите запазиха минута мълчание и почетоха Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на Родината.