петък, 22 юни 2012 г.

Започна ремонта на пътя Дюлево - Аврамов мост

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова и кметът на Средец инж. Иван Жабов направиха първата копка по проекта за ремонт на пътя Бургас-Средец в участъка Дюлево - Аврамов мост. Инвестицията е в размер на 3 млн. лв., осигурени от Програмата за развитие на селските райони. Седем километровата отсечка ще се преасфалтира и разшири с 2 м., ще се изгради отводняване с 15 водостоци и ще се засадят над 25 000 храсти и дървета. 
„Целим с откриването на отсечката да подобрим инфраструктурата в Средец, да намалим трафика в посока Бургас – Средец - Елхово, да осигурим по бърз достъп на хората от селото до Бургас. След ремонта те ще имат достъп до два републикански пътя”, каза Жабов.
По проекта се предвижда и рекултивиране на няколко изоставени пътища. Настилката по тях ще се премахне, след което терените ще бъдат изравнени, изорани и включени към съседните площи. Проектът на община Средец за рехабилитация на пътя Дюлево-Аврамов мост е по мярка 321 от ПРСР. До момента по тази мярка има 223 сключени договора за близо 700 млн. лева. Повече снимки от събитието ТУК. Вижте и разширения видео материал от днес.