петък, 15 юни 2012 г.

Ученици от Средец посетиха парламента

Учениците от Средец заедно с депутатите Стоян Гюзелев
Иван Вълков, Диана Йорданова и Вяра Петрова 
Група от 10 ученика от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство и електроника "Н.Й.Вапцаров" град Средец посетиха Народното събрание на България. Инициативата е под егидата на бургаските депутати от партия "ГЕРБ". Освен от Средец в групата имаше и възпитаници на немската и английската гимназия в Бургас. 
Младежите имаха възможност да   наблюдават от балкона на пленарната зала как народните избраници задават въпроси към Министъра на външните работи Николай Младенов по време на петъчния парламентарен контрол.
По-късно в зала "Запад" на парламента се състоя среща между учениците и депутатите Димитър Бойчев, Стоян Гюзелев, Иван Вълков, Диана Йорданова и Вяра Петрова, които запознаха младежите с работата на Народното събрание и парламентарните комисии. На срещата учениците имаха възможност да зададат своите въпроси към народните представители. 
Възпитаниците на трите гимназии имаха удоволствието да вкусят от всеизвестните "депутатски" кюфтета в парламентарния стол. След обиколката си из кулоарите на Народното събрание имаха и свободно време, което използваха за да се разходят по жълтите павета. Повече снимки от събитието ТУК