петък, 14 декември 2012 г.

Бутилка гръмна в апартамент, ранен пожарникар. Линейка 15 минути по-късно

Снимки: Sredets News
 Наближава 20:00 часа, на телефон 112 е подаден сигнал от блок 5 на ул. "Преображенска". Газова бутилка е изпускала газ, в същото помещение е горяла и печка на дърва. Из цялата стая задушлив дим. Минути след подаване на сигнала екип на Районна служба пожарна безопастност и защита на населението Средец вече е на място. Двама от пожарникарите се качват на 3 етаж, където е и апартамента, извеждат възрастната жена, живееща в апартамента. Пожарникарят Коста Тагавов се опитва да отвори прозореца, но преди да го направи бутилката гръмва. Дограма, стъкла... излитат през терасата и падат върху  противопожарния автомобил и леките автомобили, паркирани пред блока. Минути по-късно Тагавов се държи за главата... Отново се звъни на телефон 112, този път, за да се съобщи за ранен пожарникар. Това се случва броени минути преди 20:00 часа. 
Екип на Спешна помощ идват на мястото в 20:10 минути. Пожарникарят вече е закаран с лек автомобил до болницата. 
На място вече са пристигнали полицейски екипи. Навън са и всички живущи от близките жилищни блокове.
"Преди малко се прибрахме и изведнъж чухме адски силен взрив, блокът се разтрепери", разказаха живущи в апартамент на горният етаж.
40:00 минути по-късно на мястото останаха само органите на реда.
Раненият Коста Тагавов е транспортиран с линейка до болницата в Бургас. 
"В момента е в добро здравословно състояние, има леки изгаряния по лицето. Изписани са му медикаменти, а той е изписан за домшно лечение", заяви за Sredets News инж. Живко Гърков, началник на средецката пожарна. Той определи пожара като елементарен. "Хубавото е, че от цялата работа единствените загуби са само материални", допълни Гърков.
От взривът  пострада и лек автомобил <<Опел Астра>>, който е бил паркиран до противопожарният автомобил./Sredets News

Бесове.бг  E-Burgas  БЛИЦ  BurgasUtre