четвъртък, 6 декември 2012 г.

Коледно настроение, фойерверки и печена риба навръх Никулден

Снимки: Sredets News
От няколко часа Средец вече е в коледно настроение. Причина за това е тържественото включване на коледната украса в центъра на града, която бе запалена от кмета на Средец Иван Жабов, заедно с 5 годишната Криси и Живко Кадънков от отбора по борба на града. 
Запалването на коледните светлини на площад "България" бе белязано и с идването на Дядо Коледа и Снежанка, които долетяха от Лапландия с шейна, дърпана от елени, които и сега можете да видите до къщичката на Дядо Коледа  пред сградата на администрацията. 
Коледното настроение в Средец настъпи навръх  един от важните православни празници - Никулден. Посветен е на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, почитан като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.
От община Средец също се включиха в празника, час преди официалното запалване на светлините, бе раздадена рибена чорба и печена риба на жителите на града, която бе осветена от протойерей Недялко Радев.
Вечерта продължи с концерт на децата от детска градина "Снежанка", които допълниха коледното настроение със своята програма. Полуфиналистът от "България търси талант" Иван Добрев също бе част от празничната програма на община Средец. Изненада за всички бяха фойерверките, които осветиха и украсиха небето над града.
Мероприятията по повод Коледните и новогодишните празници продължават и утре - 7 декември. От 16:00 часа в читалище "Пробуда" ще се проведе детски празник "Ние сме децата на Европа", посветен на 5 години България в ЕС./Sredets News