петък, 7 декември 2012 г.

Деца превърнаха в спектакъл празник, посветен на Европа

Снимки: Sredets News
В истински спектакъл се превърна детския празник “Ние сме децата на Европа“. Средец е една от трите общини в Бургас, в които се провеждат мероприятия по повод седмицата  „Европа- България“. Проявата е посветена на 5-те години членство на страната ни в Европейският съюз. Гост на събитието бе зам.областният управител Севдалина Турманова. 
Празникът започна с откриването на приложна изложба, в която деца от детски и учебни заведения в града показаха своите умения в изработката на апликации, макети, коледни и новогодишни картички. Макет на град Средец с надпис „Ние сме бъдещите ландшафт-проектанти на града”, изработен  от възпитаници на СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” бе отличен от  кмета Иван Жабов. Той приветства малчуганите и им пожела успехи в училище и сбъдване на мечтите им.
"Дали сме на света гласа на световноизвестната Янка Рупкина, в Европа и по света са познати и спортните победи на големият спортист и треньор по борба Янчо Патриков, ние сме част от европейското семейство с нашите постижения и успехи отдавна. Пожелавам Ви да помните българската история и българските национални герои. Не забравяйте, че сте българи, само така ще бъдем наистина равностойни в голямото европейски семейство”,  заяви градоначалникът по време на откриването на изложбата.

По-късно в салона на читалището с Химнът на България и на Европейския съюз, бе даден старта на концерт под мотото “Ние сме децата на Европа“. На сцената с танц на европейските звездички се изявиха децата от Дом “Щурче”, вокална група от детска градина "Снежанка" и танцова формация, която изпълни под аплодисментите на публиката кръшни български хора. Събитието се реализира с подкрепата на Министерски съвет, Областна администрация и Община Средец .