петък, 14 декември 2012 г.

Млади тракийци се включиха в "Дари усмивка за Рождество"

Продължава кампанията "Дари усмивка за Рождество", която е под патронажа на кмета на Средец Иван Жабов. Събраното ще отиде за Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Факия, както и за социално слаби деца.
В кампанията вече са се включили граждани, а днес в нея се включи и Младежкото тракийско дружество в града. Ръководството на дружеството лично дари дрехи, играчки, книжки, както и коледна украса на самите потребители на социалното заведение и на директора на дома Таня Тодорова. 
"Всяка година около Коледа, Младежкото тракийско дружество провежда или се включва в благотворителни кампании. Миналата година организирахме коледно парти с професионални аниматори за децата от Дом "Щурче", тази година решихме да зарадваме децата от дома в село Факия", заяви Красимир Коларов, зам.председател на Младежкото тракийско дружество в  Средец. 
Желаещите да се включат в кампанията могат да го направят, като занесат нови дрехи, лакомства, играчки, книжки, сувенири или пари в сградата на общинска администрация. Кампанията е до 21 декември, когато кмета ще обяви резултатите. /Sredets News