вторник, 4 декември 2012 г.

Благотворителен дух завладява Средец около Коледа

Коледната благотворителна кампания „Подари усмивка за Рождество”
Между 1 и 21 декември в Средец се провежда  Коледна благотворителна кампания, която е под мотото  „Подари усмивка за Рождество”. Това е първо издание на кампанията, която има за цел да подпомогне нуждаещите се и да приобщи повече хора към една благородна кауза. От екипа на кмета вече са разпратили писма до всички кметски наместници с апел в подкрепа на каузата да се включат и жителите 32-те села от Общината. Набраните средства ще отидат за деца в неравностойно положение и за потребителите на Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Факия.

"Призовавам всички жители на Средец да се включат активно. Ние сме длъжни по някакъв начин да обръщаме внимание и на тези деца и семейства. Нека да им дарим духа на Дядо Коледа, да им дарим усмивка и да почустват, че не са сами.", заяви пред Sredets News кмета на община Средец Иван Жабов.
Той подчерта, че дарения ще се събират и на 14 декември на централния площад в Средец, където ще бъде открит благотворителен Коледен базар. 
Резултатите от Кампанията „Подари усмивка за Рождество” ще бъдат обявени на 21 декември, когато потомците на детска градина "Снежанка" ще представят в сградата на Общината народния обичай Коледуване./Sredets News