четвъртък, 24 май 2012 г.

Шествие за 24-ти май

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост се отбеляза с шествие в град Средец. В него участие взеха всички училища и детски градини на територията на общината, както социални учреждения като Център за обществена подкрепа, Центровете за настаняване от семеен тип, Дом за деца лишени от родителски грижи "Щурче", Народно Читалище "Пробуда-1897" също се включи в шествието. Отличаваха се и отборите ни по народна борба, волейбол, футбол,  корабомоделизъм, МПО "Млад огнеборец". Шествието, което потегли от площада пред бившото Помощно училище "Васил Левски" завърши на площада пред сградата на община Средец. 
По време на шествието общинското ръководство на Средец, ученици, учители, служители и граждани поднесоха венци и цветя на паметника на Софроний Врачански. 
Празникът на българската просвета и култура продължи с тържество в центъра на града, в което се включиха детски градини и училища, както и полуфиналиста на "България търси талант" Иван Добрев. 
По случай 24-ти май приветствие от трибуната направи и кмета на Средец инж. Иван Жабов, който заедно с протойерей Недялко Радев и отец Веселин водеха шествието.  Повече снимки от събитието ТУК