вторник, 29 май 2012 г.

Потърпевши недоволстват от транспортните услуги до "Божура"

Вичо Господинов, СФАБ-Пътнически превози
Лоша транспортна организация за  странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура" е имало според потърпевши. В деня на събора, а и дни след него бяхме потърсени от засегнати в случая лица.
Първия автобус, който  трябваше да потегли за местността "Божура" на 26 май бе в 09:30, но според потърпевши е тръгнал в 9:50, като се е наложило желаещите да използват услугите на фирмата превозвач да седят на опашка пред автобуса около 20 минути за да бъде донесена хартия за касовия апарат, защото е свършила и е нямало резервна.
"Преди да слезем от автобуса попитахме шофьора в колко часа е първия автобус в обратна посока и той ни отговори в 15:30", коментираха засегнатите лица, които още в 15:00 часа чакаха автобуса, а по разписание, което и ние публикувахме, първия автобус по линия "Божура" - Средец е  в 16:30. Заради голямото чакане дори някои  са извървели разстоянието от около 7 км. до Средец пеша.
"Разписанието за движението на автобусите, които обслужваха линията Средец - Божура и обратно на 26.05 беше предоставено на Общината и с него бяха запознати всички заинтересовани, включително и с публикация във Вашия сайт на 22.05.2012 г. В това разписание обявеният час за тръгване на първия автобус от Божура до Средец е 16:30 ч.", заяви в отговор до Sredets News Вичо Господинов(на снимката), който е Ръководител направление превози в СФАБ-Пътнически превози, които обслужват транспорта на територията на община Средец.