четвъртък, 10 май 2012 г.

Освежават зебри, почистват тротоари

Днес всеки влязъл в град Средец откъм Бургас би забелязал разликата. От сутринта служители на община Средец почистват и плевят тротоарите, боядисват дръвчетата и бордюрите по главната улица "Васил Коларов". Това се прави по повод мероприятията, които ще се проведат на 24 май - Ден на славянската писменост и култура, но пък това ще направи градът ни по-зелен и красив. 
"Освен работата на улица "Васил Коларов" днес се освежават и пешеходните пътеки в града. Този път те ще бъдат по-различни и ще се запълнят не само с жълта, а и с червена боя.", заяви за Sredets News зам.кмета на Средец Желю Желев. "На главната улица вече са поставени нови изкуствени неравности с цел съобразяване на скоростта на движещите се по улицата МПС-та. Предстои да бъдат поставени и светещи знаци из града", заяви още Желев.
Желев спомена и своята амбиция, която е свързана с градинките между самата улица и тротоара. Неговото желание е стопаните на имотите пред зелените площи да засадят цветя, а служители на общината ще заравнят пространството. Според Желю Желев това би допринесло за подобряването на града, което именно целят.