петък, 11 май 2012 г.

БСП - Средец се довери на лидера си, преизбра го

Новият стар шеф на местното БСП
Снощи на отчетно-изборно събрание на социалистите в Средец бе преизбран Георги Георгиев. Той е вече дългогодишен лидер на местните членове на соц.партията и настоящ общински съветник в местния парламент.
Днес е последният ден от предизборната кампания за кмет на село Дебелт. Истински скандал избухна дни преди деня на вота, а причина за него стана извънредния брой на в. "Средец", който се разпространи само в Дебелт. Вчера  специална пресконференция даде областния лидер на БСП Атанас Зафиров, на която той обвини общинското ръководство, че злоупотребява с дадената му власт. Аргументите на Зафиров са, че в извънредния брой на общинския вестник се е наблегнало на кандидата на ГЕРБ и дори, че имало съобщение за концерт, организиран от Иванка Ангелова, която е претендента за кметския пост от управляващата партия.
От редакцията на вестника обявиха, че обвиненията са безпочвени, а на първа страница има интервю и с двамата кандидати, а не само на единия. Останалите публикации са новини, свързани именно със село Дебелт.
Кметът на община Средец инж. Иван Жабов опроверга твърденията относно съобщението за концерт като заяви, че това е платено съобщение и БСП ако са искали също са можели да го направят. 
От ГЕРБ - Средец ни припомниха броя на вестника около местните и президентските избори, където целия брой е бил с агитации на БСП и едно малко каре с плаката на Иван Жабов.