четвъртък, 3 май 2012 г.

Засилват контрола при изкупуване на метали

Работна среща между кмета на община Средец инж. Иван Жабов и началника на РПУ на МВР Средец Георги Иванов и собственици на пунктове за изкупуване на метали се проведе днес. 
На нея страните заявиха намерението си да поемат контрола и да взаимодействат по-добре помежду си. 
От местното РПУ обещаха да реагират адекватно на всеки един подаден сигнал. Обсъдени бяха и пропуските в законодателството, които позволяват задължителните за всеки пункт камери да бъдат насочени към кантарите, което да увеличи събирането на повече доказателствен материал.
Кметът на общината поиска от Началника на РПУ и гаранции, че служителите му ще откликват на всеки един сигнал за работещи пунктове без лиценз и документи на територията на общината.
"Това не е проблем само на полицията, а и на обществото. Аз като кмет се ангажирам да запозная с проблема всички страни, работещи по въпроса с ромската интеграция, образователната и социалната сфера.", заяви на срещата инж. Иван Жабов.
Той добави още, че се ангажира в рамките на месеца да използва всички правомощия, които му дава заеманата от него длъжност и да спре печеленето на лесни пари.
"Живеем в правова държава, в която всеки един мой съгражданин се бори достойно за заплащането на труда си. Няма да толерирам липсата на закон и ред на територията на общината !", допълни Жабов.