четвъртък, 2 август 2012 г.

12 получиха трудовите си договори по ОП „РАЗВИТИЕ” в Дебелт.

Снимка: Press Община Средец
Елка Калева е една от дванайсете ангажирани по ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ”, които през следващата година ще се грижат за чистотата и озеленяването на село Дебелт. Елка е безработна от една година, работила е в Бургас, като камериерка в хотел, сега разчита, че след като изтече срока на едногодишния трудов договор, той отново ще бъде подновен. 
Днес тя и нейните колеги, които са завършили курс по озеленяване, получиха новите си трудови договори лично от кмета на общината инж. Иван Жабов. 
От кметството на село Дебелт съобщиха още, че всички заинтересовани за участие в ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ”, могат да се обърнат за информация към кмета на селото Иванка Ангелова.
По–късно кметът Иван Жабов посети и новоремонтираната детска градина „Дъга”. Детското заведение е с нова дограма, поставена е и топлоизолация. Директорът на заведението Мария Кирякова и нейните колеги от педагогическия и помощен персонал в градината лично са се заели със ремонта в сградата. Част от помещенията вече са боядисани, сменени са осветителните тела, напълно готов е и кухненския бокс. Предстои да бъде завършено освежаването на музикалния и физкултурния салон на детската градина. От ръководството на детското заведение увериха, че ремонта ще бъде завършен навреме и най-малките жители на село Дебелт ще посрещнат новата учебна година в детска градина на европейско ниво.