петък, 10 август 2012 г.

За вампирите и празните глави на журналистите

Деултум
Това е един коментар, който ще си позволим да направим, като редакция на Sredets News. Повод за него е изказването на доц. д-р Петър Балабанов пред туристите, които посетиха Дебелт преди два дни. Тогава той пред тях отрече някогашното присъствие на вампири в Дебелт. Според него вампири има в Холивуд, но вампири няма нито в българската, нито в европейската традиция и фолклор. 
Сега ще използваме още един цитат на археолога: "Вампирите са в не чак толкова пълните глави на българските журналисти!". Това звучи много интересно, след като се има предвид, че по принцип именно журналистите са едни от главните виновници тези хора да взимат заплати. Разбира се не журналистите ги дават, но благодарение на тях откритията на господата от БАН стават публично известни, което води до интерес у туристите, които след това заплащат такса вход на обектите, от които такси се плащат и заплатите.
А дали това се отнася и за журналистите от CNN, които също отразиха вампирите?
доц. д-р Петър Балабанов
Да, може  вампири да има само в Холивуд - там, където са и милионите долари. Но именно на тези вампири се надяваше едно селце, близо до Бургас. Едно селце, в което цари тотална безработица. Едно селце, което направи страхотна организация по посрещането на тези туристи от Казанлък, които дойдоха за да видят след толкова медийно разпространение, къде са погребани прословутите вампири. Е вместо да видят къде са погребани, на туристите им бе казано, че вампири е нямало в Дебелт, а вампири е имало само в празните глави на журналистите. 
Тук ще вмъкнем и проекта, който ще бъде стартиран, а именно "Деултум - врата към загадъчната Странджа". Ако сега отидете на работното в момента място на доцента, а именно археологическата база в Дебелт, няма да бъдете очаровани от сградния фонд. Е, благодарение на този проект това ще се промени и в това увери и кмета на Средец инж. Иван Жабов, който подписа този договор, след като и общинските съветници го подкрепиха. 
Надяваме се, че след като доцент Балабанов смята, че четвъртата власт у нас (медиите), които имат основателната амбиция да са първа,  са с празни глави, то поне той да доведе повече туристи!/Sredets News

E-Burgas