сряда, 8 август 2012 г.

Захлаждане от утре

Снимка/ИНТЕРНЕТ
През нощта над страната ще бъде предимно ясно, а вятърът ще отслабне и почти ще стихне. Утре ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност. В следобедните часове и през нощта срещу петък над Западна и Централна България, с изключение на районите около Дунав, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В Източна България ще духа слаб, по морския бряг до умерен североизточен вятър. 
Дневните температури ще се понижат с още 2-3° и максималните ще бъдат между 30 и 35°. В София живакът в термометрите ще бъде 29-30°.
Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за август и през деня ще се задържи почти без промяна. 
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове и през нощта срещу петък над Рило-Родопската област и западните и централни райони на Стара планина ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максимална температура на 1200 метра около 24°, на 2000 метра около 17°.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 31 и 33°. Температура на морската вода 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала./Факти