вторник, 28 август 2012 г.

Янка Рупкина с юбилеен концерт в Бургас

Янка Рупкина; снимка: НоваНюз
Световноизвестната народна певица Янка Рупкина, родена в средецкото село Богданово,  ще гостува в Бургас броени дни преди честването на Съединението на България. С грандиозен концерт в Летния театър на 31 август от 20:00 часа именитата певица ще отпразнува 50 години творческа дейност и ще подари на бургаската публика по случай Националния празник неповторимо изживяване с най-живите песни от българския фолклор, пише сайта Gramofona.com. Това стана ясно днес на провела се в Община Бургас пресконференция, в която участие взеха режисьорът и сценарист на концерта проф. д-р Стефан Чапкънов, Калинка Згурова , която също ще се изяви на сцената, и Петър Парушев, началник отдел „Култура“ в Общината. 
Припомняме, че утрешното заседание на общинския съвет в Средец, съветниците ще гласуват и за удостояването на Янка Рупкина със званието "Почетен гражданин на община Средец". 
Идеята на организаторите е да се създаде неповторима атмосфера и усещане за всичко българско, а какъв по сигурен начин за това от народната песен. За доброто настроение ще се погрижат изпълнители, утвърдили своите имена през годините – ПФА “Странджа“ с главен ръководител Марио Егов, Калинка Вълчева, Манол Михайлов, Лазар Налбантов, Сестри Ставреви, Костадин Михайлов, Петко Нанчев, Ирина Станкова. Билети за концерта се продават в билетния център в градинката до часовника.