понеделник, 27 август 2012 г.

Обявиха бедствено положение в община Средец

Снимки: прес община Средец
Кризисният щаб, свикан заради последните пожари, начело на който е и кмета на Средец инж. Иван Жабов, днес обяви бедствено положение в община Средец. Епицентърът са селата Вълчаново, Сливово, Синьо Камене и Гранитец. 
От вчера на мястото са пристигнали 6 противопожарни автомобила. До късно снощи на мястото бяха и кмета на Средец Иван Жабов, секретаря на общината Бончо Богданов и Директора на ДГС Средец, инж. Димитър Янков.
"В момента на място има около 150 души, сред които гасаческата група към община Средец, служители на Държавно горско стопанство Средец, пожарникари. В гасенето се включиха и доброволци от селата", заяви пред Sredets News, кмета на Средец, инж. Иван Жабов.
"Над 7 км. е фронта на пожара. За тези близо 24 часа са изгорели около 5 000 дкр треви и широколистни дървета, допълни Жабов. На мястото има екипа от Бургас, Сливен, Елхово, Тополовград.
Причината за огромния пожар все още не е уточнена. В момента се извършва разследване от органите на реда.
Кризисният щаб бе свикан още в събота заради пожара между Драчево и Богданово, като той продължи своята работа и вчера.
Кметският наместник на Богданово, Райко Георгиев, заяви пред Sredets News, че пожара е вече на 10 км. от селото. Георгиев също се е включил в противопожарните действия.
Кметът на Средец  заяви, че над огъня до Богданово работят огнеборци и горски служители от Бургас, като на мястото има и наблюдателната група от Община Средец.
Пожарите в община Средец не спират. Вчера е възникнал и частичен пожар в село Белила. Той е овладян, като щетите от него са изгоряла стара и необитаема постройка.
Sredets News продължава да следи пожарите, които предизвикаха бедственото положение./Sredets News