петък, 24 август 2012 г.

Село Зорница с кампания за безопасност на пътя.

Снима: Прес община Средец
Активния летен сезон, честите задръствания на пътен възел "Петолъчката", пренасочването на движението през пътя Ямбол - Средец - Бургас,  превърнаха средецкото село Зорница в опасно място за живот.
По централният път, който буквално разделя селото на две се движи непрекъснат поток от бързодвижещи се автомобили и товарни камиони. Особено натоварен е трафика в почивните дни и в петъчния следобед.
„Сложили сме знаци, ограничението е 40 километра, никой обаче не го спазва. Да дойде полицията с един радар и да видят. Вчера дори имаше инцидент на пешеходната пътека с осем годишно дете.”, оплака се кметския наместник на Зорница, Михаил Зехтинов. 
”Търсил съм съдействие от общината и от полицията, за така наречените „гърбици”, тук дори идваха едни началници, правиха снимки до сега от там отговаряха, че нямам право да ги поставя, ами ако стане по голяма бела, тогава законно ли ще е”, пита Зехтинов.
”Обадих се на кмета Жабов, той дойде, запознах го с проблема и ето в понеделник ще намерят решение с едни гумени гърбици”, допълва кметския наместник.