понеделник, 27 август 2012 г.

Заради пожарите за малко да евакуират социален дом

Снимка: Sredets News
Бушуващият огън, който властва над голяма част от територията на общината за малко да предизвика евакуация на социално заведение. Става въпрос за дома за възрастни с умствена изостаналост в село Факия. 
Това се случи преди няколко часа, когато огъня премина шосето и се отправи към село Факия. В този момент към селото пътуваше и директорката на дома, Таня Тодорова, която заедно с четирима от обитателите на социалното заведение се връщаха от море. Въпреки облаците дим, те стигнаха до селото, където бе създадена и организация за евакуация, до която за щастие не се стигна, тъй като Факия се размина само с облаци дим. 
"Ситуацията в момента тук е спокойна, нямаше нужда от евакуация. Те дори и не разбраха какво е станало, мислеха, че ще ходим на разходка", заяви пред Sredets News, директора на заведението Таня Тодорова. През нощта ще има две дежурни лица, както и две санитарки от селото, които ще бъдат повикани ако огъня наближи селото.
По-късно през деня бяха посетени и от кмета на Средец, който искаше да се увери, че всичко е спокойно. Към момента главен път Средец - Елхово вече е отворен./Sredets News

E-Burgas  Svejo.net