петък, 10 август 2012 г.

Дизайнерката Милка Мандрова пред Sredets News

Милка Мандрова
Тя се казва Милка Мандрова и е дизайнер на бижута. Родена и живее в град Средец, от където е тръгнала и нейната кариера. Създала е  бутик, който носи името "ALEKSIS", именно защото името не е срещано и най-вече и е допаднало много. Решила е скоро да го патентова. В началото всичко е започнало с изработката на пана от подръчни материали като шишарки, по-късно картини от миди и пясък, а след това изработката на мартеници, които са и виновните за развръзката към изработката на бижута.
Бижутата на Бутик “A L E K S I S” с дизайнер Милка Мандрова са изработени ръчно от дизайнерката. За изработката им са използвани полускъпоценни минерали, сребро, естествени култивирани перли, както и кристали и кристални перли от фирмата – Swarovski Elements.
Тази година дизайнерката показа новата си колекция на Модна фиеста Албена. Колекцията включва ежедневни едноредови и двуредови гердани, изплетени на една кука от памук и коприна, съчетани с кристали и кристални перли. Във вечерното ревю с официалните тоалети на модна къща "Палома фешън", дизайнерката се съобрази с цветовете на роклите и подбра най–подходящите комплекти от своята вечерна колекция, с които да подчертае красотата на тоалетите. Съвмесната работа на двете дизайнерки постигна желания резултат и манекенките излязоха за ревюто в завършен и впечатляващ вид. 
Бутика разработва и специална серия бижута за булченски тоалети с кристали "Сваровски" и естествени перли. Колиетата са като ефирна дантела подчертаваща красотата на всяка булка. Уникалните ръчно изработени бижута се отличават с индивидуален замисъл и изработка.
Моделите са за хора които искат да са различни и да подчертаят своя собствен стил. Бижутата на дизайнерката създават самочувствие и елегантност, съчетават стил, разнообразие и неповторимост./Sredets News