сряда, 8 август 2012 г.

Отново изхвърляме отпадъците разделно

До сградата на администрацията са стоварени два
контейнера за стъкло, но тъй като те не са в особена
нужда до дни ще бъдат заменени с такива за хартия.
Община Средец реши отново да рискува като достави контейнери за разделно събиране на отпадъците в града. Те бяха премахнати, тъй като се използваха като обикновени контейнери и в тях се изхвърляха отпадъци, различни от описаните.
"Днес са доставени и разпределени 30 бр. цветни контейнери, предназначени за разделно събиране на отпадъци от гражданите. С тях са обособени 10 площадки с по три контейнера. До края на другата седмица ще се обособят още двадесет точки - общо 30 за град Средец и 5 за село Дебелт", заяви за Sredets News инж. Мариела Гъркова от Община Средец.
Според нея определянето им е основано на изискванията на МОСВ (Министерство на околната среда и водите) и е съобразно броя на жителите на населеното място.
"Надявам се гражданите да се върнат към практиката за разделно събиране на отпадъци, която действаше до края на 2011г.", допълни Гъркова.
Припомняме, че този въпрос бе обсъден и по време на заседание на местния парламент преди няколко сесии. Тогава казуса бе повдигнат по време на питане към кмета на Средец от общинския съветник Георги Георгиев./Sredets News