неделя, 8 юли 2012 г.

Раликрос Средец 2012 няма да се състои

Снимка: Вромос Рейсинг
От няколко седмици е ясно, че петия кръг от националният шампионат по раликрос в Средец няма да се състои. До това решение се стигна след като кмета на Средец не разреши провеждането на състезание на традиционното трасе в Дебелт.
"Във връзка с организирането на предстоящото състезание по раликрос Средец, състоящо се в село Дебелт Ви информираме, че поради подадени жалби от страна на живущите в района на трасето не разрешавам провеждането на това мероприятие.", се пише в заявлението с вх.№112 от 04.07.2012г. на кмета на Средец инж. Иван Жабов до Председателя на БФАС Радослав Козлеков.
Причина за отменянето на раликрос Средец били сигналите, които са свързани със затрудненото предвижване и високият шум през уикенда, в който се провежда състезанието.
От "Вромос Рейсинг", които са организатори на състезанието изказаха остра реакция, която публикуваха и на своя сайт. Според тях всички последващи организационни действия от тяхна страна удрят на камък, поради невъзможността за подготвяне на друго трасе, за толкова кратък срок.
"Дали наистина пречим на някого или превръщаме в празник скучните уикенди в едно селце, сами преценете. Може би жалбата е подадена от щурците и комарите в околията, на тях шума със сигурност им пречи.", се пише още в реакцията на "Вромос Рейсинг".
Отменянето на това състезание не се понрави и на търговците в Дебелт, които се надяваха, че поговорката "Ден година храни" за поредна година ще се осъществи.
Статията ни отразиха: E-Burgas