сряда, 25 юли 2012 г.

Съветниците предпочетоха "България" пред "Бойко Борисов"

Площадът в центъра на Средец вече ще се казва "България". Това решиха днес общинските съветници на редовно заседание. Това бе и точката, която разбуни духовете на иначе спокойното заседание. 
"Историята не започва с вас и няма да свърши с вас", с тези думи се обърна към съветниците от ГЕРБ лидера на социалистите в местния парламент Георги Георгиев.
В отговор на това, съветника от управляващата партия Димитър Калайджиев, пък заяви, че съветниците на ГЕРБ не са вносители на това предложение, което всъщност е на общинската администрация.
"Ние живеем в друго време и заслужаваме ново име на площада", заяви по време на сесията Иванка Ковачева. Според нея трябва да се направи обществено обсъждане до края на месец септември, на което да бъдат обсъдени имена на улици. 
По време на заседанието съветника от БСП Янко Германов, който държи и заведенията на този площад направи контра предложение, а именно площада да носи името на премиера Бойко Борисов. 
Лидерът на СЕК в общинския съвет Димитър Янков, припомни, че такова предложение е имало и миналия мандат, но мнозинството на БСП не е допуснало това да се случи. Във времето обаче това е неизбежно, тъй като колелото се върти. 
Въпреки дебатите бе прието предложението "България", което получи подкрепата на 10 съветника, 3 се въздържаха, а против бяха Георги Георгиев и Янко Германов.