неделя, 1 юли 2012 г.

Внимание! Мокрите кърпички били опасни

Снимка: Интернет
Вредите от мокрите кърпички са повече от ползите.
Оказа се, че масово използваните мокри кърпички далеч не са така добър и безопасен дезинфектант, както повечето хора считат. Лекари алармират, че мокрите кърпички всъщност крият редица рискове за здравето ни. 
Мокрите кърпички привличат бактериите като магнит Най – лошото при мокрите кърпички е, че уж почистват ръцете ни, но след тяхната употреба те са мокри за известен период от време, през който бактериите съвсем спокойно полепват по дланите ни.
Така вместо да почистим ръцете си, на практика ги замърсяваме сигурно, алармират медиците. Специалистите дори съветват хората да използват в по – голяма степен антибактериални гелове, защото те поне дезинфикцират и изсъхват моментално.
Друг ужасяващ фактор, с който трябва да сме запознати, преди да прибегнем до употребата на мокри кърпички е, че те всички съдържат sodyum hidroksit, който изсушава допълнително кожата ни особено през лятото и може да ни навлече и изгаряния. 
Освен това въпросното вещество е и отровно, а хората често използват кърпичките, преди да хапнат и по този начин поглъщат с храната си и sodyum hidroksit, и парфюмите, които се съдържат в кърпичките, а те увреждат централната нерва система на човека и често са причина за появата на различни екземи и алергии особено през лятото./Бесове.бг