сряда, 25 юли 2012 г.

Кметицата на Дебелт заплати цената на народната любов

Ангелова ни показва нанесените щети
Кметицата на село Дебелт, Иванка Ангелова днес пристигна на сесията на Общинския съвет с надраскан автомобил. Върху него с ключ или пирон е изписано името и на няколко места, а самите врати са изцяло надраскани. 
"Това се случи в понеделник вечерта, когато в района на гробищния парк в Дебелт възникна пожар. Веднага щом разбрах  пристигнах, заедно с екипа пожарникари. Паркирах автомобила си на главния път и се качих, заедно с пожарникарите и много жители на Дебелт за да гасим пожара, кой с каквото може, тъй като посоката му бе към селото", жалва се пострадалата кметица пред Sredets News.
Мястото където е паркирала личния си автомобил Ангелова, е близо до ромската махала в селото. Тя бе категорична, че стореното е от малолетни роми. Според нея нанесените щети възлизат на стойност над 1200 лева, които тя трябва да заплати. Автомобилът е "Тойота Корола Версо" и е закупен през 2008 година за 60 000 лева. 
Въпреки, че знае кои са,  Иванка Ангелова е категорична, че няма да търси отговорност от тях, тъй като те са социално слаби роми.  

Статията отразиха: Бесове.бг   E-Burgas