петък, 6 юли 2012 г.

Сензационно! Откриха гробница край Дебелт


След находката на погребани вампири, днес Дебелт се прочу и с гробница, която бе открита днес. Два гроба са били изкопани, а до тях е имало керамика, човешки кости. Едната кост е била по-малка и се предполага, че е на дете. 
"Предполага се, че това е верижна гробница, тъй като гробовете са заровени един до друг, но това са предположения", коментира пред Sredets News кметицата на Дебелт Иванка Ангелова. Тя допълни, че е напълно възможно да има и още гробове.
"Снощи ми звъннаха към 20:00 часа за да ми кажат, че има процеп на пътя, а самия път е канара. Сутринта отидох и видях, че са разкопани две големи мраморни плочи, два гроба: единия малък, другия голям. Може би гробницата е от ІІ век, но това не е сигурно", допълни пред нас Ангелова.
Към момента има задържан и това е Алекси Черкезов, който  е на разпит в полицията. Той е местен, а къщата му се намира точно пред разкопаните гробове. Алекси е направил пълни самопризнания, че е извършил всичко сам и друго не бил намерил. 
До час на мястото ще пристигне и кмета на Средец инж. Иван Жабов, който пътува от София. Мястото ще се охранява от звено "Общински ред и сигурност" и органите на реда тази вечер, както и до започването на изследванията.  
Според кмета на Дебелт Алекси е използвал  машина или автомобил за да издърпа двете плочи, тъй като с ръце не би могъл да се справи. 


Статията отразиха: E-Burgas