събота, 14 юли 2012 г.

Днес и утре се пържим на 40 градуса

Опасните жеги продължават и през двата почивни дни, като в неделя - 15 юли, на някои места температурите в страната ще превишат 40 градуса.
Започналите вече горещини идват от Африка, откъдето през следващите 3 дни ще нахлува горещ тропически вятър и въздух, уточняват синоптиците.
Днес времето ще бъде слънчево и горещо. Почти тихо. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса и преобладаващите максимални ще бъдат между 35 и 40 градуса, в София – около 35 градуса.
Над планините ще е слънчево, след обяд над билата с незначителна купеста облачност. 
По Черноморието ще бъде слънчево. Максимални температури 31-33 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето около един бал. 
Рекордни 42-43 градуса се очакват в неделя на отделни места в страната, но в началото на следващата седмица се очаква захлаждане. 
В понеделник, с усилване на вятъра от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Все още много високи ще са температурите в Южна и Източна България. На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Във вторник ще духа умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива. Температурите ще са доста по-ниски: максимални между 26° и 31°. През следващите дни ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Дневните температури слабо ще се повишат и към петък ще са между 30° и 35°.