вторник, 17 юли 2012 г.

Младеж от Средец сред най-добрите в страната по ловна стрелба

Иван Гочев - втория от дясно на ляво 
Иван Гочев от Средец стана републикански шампион за 2012г. при младежите 

На провелият се през изминалия уикенд финал на Държавно първенство по ловна стрелба момчетата на клуб "Пиргос" град Бургас завоюваха общо три републикански титли и един бронзов медал. Упоритият труд на младите състезатели и техните инструктори отново дадоха златни плодове. Момчетата показаха мъжество и борбен дух като не само не отстъпиха, но и затвърдиха завоюваните в предходните години челни позиции в ловната стрелба в страната при младежите.
Иван Гочев, който е от Средец се представи на изключително ниво в дисциплина “скийт” при младежите  и бе над всички останали. Интересен е факта, че Иван Гочев завоюва титлата с изключителен за възрастта си резултат – 110 от 125 възможни, което съпоставено с резулатите на мъжете би му отредило пето място в страната.
Финалът на държавното първенство се проведе на прекрасния стрелкови комплекс в гр.Луковит. Времето и през двата състезателни дни и особено през втория ден бе изключително тежко – температурата бе над 40 градуса на сянка. В състезанието взеха участие общо 75 стрелци в двете дисциплини и в различните възрастови категории.