сряда, 16 януари 2013 г.

Връчиха приза за „Най-добър млад фермер –животновъд” за 2012 г.

Снимка: Община Средец
Награждаването и организираният конкурс бяха част от отчетна среща на Експертния съвет по животновъдство към Областна дирекция „Земеделие” –Бургас, която се проведе в хотел „България”- зала „Компас”. 
На нея присъстваха още областният управител Константин Гребенаров, кметът на община Средец Иван Жабов, директорът на ОД "Земеделие" Бургас - Лидия Станкова, директори на дирекции по земеделие в областта, както и животновъди от региона. В дискусията с презентации по важни теми и проблеми от животновъдния сектор се включиха и експерти от Министерството на земеделието и храните. Народният представител  Стоян Гюзелев връчи наградата за най-добър млад фермер - животновъд – Бургас” 2012 на Господин Иванов.  Той е на 37 години и живее в карнобатското село Добриново.
Тодор Христов от Средец завоюва приза за най-перспективен млад животновъд. За най-добър животновъд-овцевъд беше определен Румен Люцканов, а наградата за най-добър животновъд-пчелар получи Марина Павлова. 
В рамките на отчетната среща бе представен доклад за дейността на Експертния съвет от началото на неговото сформиране през март 2012 г. до днес. По време на отчетната среща вчера бяха връчени още четири приза в различните категории.