сряда, 30 януари 2013 г.

Почина Калуд Германов

След кратко боледуване на 84 годишна възраст ни напусна Калуд Германов. Човекът, стоящ начело на клуба на пенсионера в Средец през последните 23 години. Благодарение на него в Средец е бил открит клуб. Само преди месец  на отчетно-изборно събрание, Германов заяви, че няма повече да се кандидатира за председател. В същият ден той бе избран за почетен председател на клуба на пенсионера в града.
За хората Калуд Германов ще си остане виден общественик. Няма обществено събитие и събрание, в което той да не се включи и да не вземе думата.
"Загубата на почетния председател на Клуба на пенсионера в Средец Калуд Германов е от онези проверки на съдбата, които поставят на изпитание силата и волята на човешкия дух. Той живя като личност която остави диря в историята на града ни и отстояваше позициите си като общественик, останал верен на себе си, както и на своите идеи. Поднасям дълбоките ми съболезнования с вяра, че паметта му ще живее и че в този момент няма подходящи думи, които да изразят мъката ви", се пише в Съболезнователно писмо, изпратено от кмета на Средец Иван Жабов.
Погребението ще се състои утре от 11 часа. От Клуба на пенсионера заявиха, че между 9:00 и 11:00 часа членовете на клуба могат да си кажат последно сбогом с Германов на мястото, което през последните две десетилетия прекарваше дните Калуд Германов. 
Поклон пред светлата му памет!